НАТО започна мащабни международни военни учения Defender Europe и Swift Response 2022

...
НАТО започна мащабни международни военни учения Defender Europe и Swift Response 2022
Коментари Харесай

НАТО започна мащабни учения в 9 държави и с хиляди войници

НАТО стартира мащабни международни военни учения Defender Europe и Swift Response 2022, оповестяват международните организации, като се базират на полското министерство на защитата. Маневрите, в които вземат участие освен войски от страни-членки на Алианса, само че и на държави-партньори, ще продължат до 27 май.

„ В учението, което ще се организира на територията на Полша и осем други страни, ще вземат участие 18 000 бойци от повече от 20 страни, в това число към 7 000 бойци и 3 000 единици техника на територията на Полша “, оповестяват от полското МО.

По остарял бит, през последните седмици се подчертава, че това са „ циклични учения за защита, които не са ориентирани против нито една страна и не са свързани с настоящата геополитическа обстановка в района “. Посочва се, че главната цел на ученията, проведени от въоръжените сили на Съединени американски щати, е повишение на готовността и възстановяване на взаимоотношението сред съдружниците и сътрудниците на НАТО и Съединени американски щати. 

Въпросните учения зачестиха и стават все по-мащабни и все по-близо до Украйна, от момента, в който напрежението сред Запада и Русия ескалира поради съветското нахлуване. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР